• Gratis verzending in Nederland vanaf € 20,-

Samenwerken Loont

We geven jullie een kort overzicht van wat we met deze vormen van samenwerking bedoelen:

1. Activiteiten in de winkel en op school
Wij gaan workshops organiseren en informatieve lezingen over actuele onderwerpen. Het kan gaan over; hoe zorg ik dat mijn kind gaat lezen, over pesten, dyslexie, opvoeden, zomerlezen of tips en truc bij voorlezen. 

Daarnaast kunnen we scholen de mogelijkheid bieden om op een makkelijke manier auteurs op school te krijgen. Denk daarbij aan Vivian den Hollander of Tosca Menten. Wij onderhouden goede contacten met deze auteurs en zij staan te popelen om bij jullie langs te komen. Er zijn verschillende vormen denkbaar, in combinatie met een andere school op een publiekelijke locatie of per klas. 

2.  Verkoop op school
Jullie organiseren projecten en ter afsluiting maken jullie er altijd een feestje van. Wat is er nu mooier om dit nog completer te maken met een boekenstand  met  kinderboeken over het onderwerp.

3.  Rondleidingen in de winkel
Wij vinden het leuk als jullie met de klas een keer langskomen in de winkel. Wij vertellen over het reilen en zeilen van de boekhandel en hoe leuk lezen is. We lezen voor en doen een quiz. Na een rondleiding met koekjes en limonade gaan de kinderen allemaal met iets leuks naar huis.

4.  Wij willen het leven makkelijker maken
Steeds opnieuw horen wij in het nieuws dat de werkdruk van leerkrachten erg hoog is. Wij nemen jullie graag werk uit handen. Stel: Geen tijd om boeken uit te zoeken of op te halen, op zoek naar informatie over de leukste kinderboeken of een afscheidscadeau nodig? Wij maken graag een voorstel en brengen het persoonlijk langs. Maak een afspraak met Daan of Femke. Zij vertellen jullie alles over de nieuwste kinderboeken.

5.  Bestellen voor de CPNB-campagnes
Altijd aan het einde van het schooljaar is er weer de mogelijkheid om te bestellen voor de CPNB campagnes: Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen, de Week van de Poëzie en natuurlijk de Kinderjury. Geen tijd om bijbehorende boeken uit te zoeken? Laat het ons weten! Wij maken graag een voorstel binnen het jullie aangegeven budget.

6.  Speciale basisscholen website
Speciaal voor basisscholen hebben wij een website ontwikkeld. Met de nieuwste kinderboeken en spelletjes. Dat is ook de plek waar je makkelijk en snel boeken kunt bestellen. Maar het wordt nog mooier. Want we kunnen deze site koppelen aan jullie eigen website. Jullie krijgen 10% van de omzet van alle boeken die via dat kanaal verkocht wordt.

 

Partner programma

 

Elke leerkracht weet dat één plus één twee is, maar soms levert één plus één meer op. En zo zijn we op een samenwerkingsvorm uitgekomen: Samenwerken loont. Interessant voor ons als boekhandel en minstens zo interessant voor scholen.

Voor Boekhandel Daan Nijman is deze vorm van samenwerking een manier om mee te werken aan leesbevordering op scholen en de band met scholen te verstevigen. Als tegenprestatie ontvangt de school een percentage van de verkoopprijs van elk boek of product dat via de samenwerkingssite wordt verkocht.

Hoe het werkt? Heel eenvoudig. Op de homepage van de school komt een link te staan die leidt naar de speciaal door Boekhandel Daan Nijman ontwikkelde Samenwerken loont-basisscholensite. Deze website draagt het logo van de betreffende school en heeft een basiskleur die aansluit bij de huisstijl van de school. Op de site staat een op de school toegesneden collectie boeken en andere producten, maar via de zoekmodule kan alles besteld worden. De klant kan de bestelling vervolgens in de winkel in Roden of Groningen ophalen en afrekenen. Opsturen naar het huisadres met een factuur erbij kan natuurlijk ook. 

Meedoen aan Samenwerken loont kan scholen op simpele wijze al heel snel geld opleveren. Alles wat de school hoeft te doen is leerkrachten, ouders, bestuur en andere betrokkenen laten weten dat op de website van de school een link naar de speciale samenwerkingssite staat. En er natuurlijk duidelijk bij vermelden dat van elk via die site verkocht artikel een percentage van de verkoopprijs ten goede komt aan de school.

Het zal duidelijk zijn dat het voor een goed resultaat nodig is dat de link naar de Samenwerken loont-site regelmatig opnieuw onder de aandacht gebracht wordt. Dat kan door in te spelen op de actualiteit of door rondom de Kinderboekenweek, decembermaand of de Nationale Voorleesdagen te wijzen op de speciale webshop via bijvoorbeeld website, nieuwsbrieven, schoolkrant etc.

Een school ontvangt van iedere Samenwerken  loont-bestelling een percentage van het aankoopbedrag. School- en wetenschappelijke boeken (zogeheten S- en W-boeken), en e-readers vallen buiten deze regeling. Een school kan er ook voor kiezen de vergoeding te besteden bij Boekhandel Daan Nijman. Het percentage zal dan hoger liggen.

Over de afdracht van het Samenwerken loont-percentage neemt Boekhandel Daan Nijman elk kwartaal contact op met de school. Scholen kunnen ervoor kiezen het bedrag te laten overmaken op het rekeningnummer van de school of het bedrag laten openstaan, waarna het geld door de school vrij te besteden is bij Boekhandel Daan Nijman.